ArcHIcamp

В рамках конкурсу «Візії Чернігова», оголошеного як один з етапів українсько-німецького освітнього проєкту «ArcHIcamp», 30 серпня 2024 року відбувся захист студентських проєктів. Завданням конкурсу стало створення проєктної пропозиції благоустрою територій громадського простору м. Чернігова. Було представлено 4 проєкти:

  • Благоустрій території НУ «Чернігівська політехніка» (Хоменко А., Кравченко А., Бондаренко О., Веліканова А.);
  • Благоустрій набережної р. Десна (Деблік М., Горлач Д., Бодунова А., Алефіренко В., Іванцова В., Єременко Ю.);
  • Покорщина (Шульга Є., Грищенко А.);
  • Реновація кута вулиць П’ятницької-Київської (Каленіченко С., Нехай Д.).

Консультанти від кафедри архітектури та дизайну середовища: викладач Гаврик О.Ю. (архітектурна частина), доцент Шабардіна Ю.В. (економічна складова).

Основними критеріями оцінювання проєктів були: концептуальність, інноваційність (застосування новітніх технологій та матеріалів), екологічність, функціональність/мультифункціональність, врахування містобудівельної та соціально-культурної складових.

Запрошені викладачі та представники німецької сторони – архітектори-практики відзначили високий рівень підготовлених проєктів.

Дякуємо координаційному центру у Франкфурті-на-Майні за фахові консультації під час роботи над проєктами, можливість представити проєкти на Museumsuferfest, всебічну підтримку і промоцію, а також перспективу відвідати Франкфурт-на-Майні.

Більш детально з проєктними пропозиціями можна ознайомитися на сайті Центру: https://ucc-ffm.de/bildungsprojekt-archicamp/?fbclid=IwY2xjawFDCmdleHRuA2FlbQIxMAABHbC31wZcvSgrX6sp6I2Z9t4KdZSjUo_0qEub2U0o5LN0m3yH-Xw4XnRVuw_aem_t-hvCr1_FZ2TvncPIaiV4A