Звіт про роботу підсекції Архітектура та дизайн 19 квітня 2023 року

19 квітня 2023 року о 14.30. розпочалась робота підсекції «Дизайн» Всеукраїнської науково-практичної конференції студентів, аспірантів та молодих учених «НОВІТНІ ТЕХНОЛОГІЇ У НАУКОВІЙ ДІЯЛЬНОСТІ І НАВЧАЛЬНОМУ ПРОЦЕСІ» у дистанційному форматі. Голова підсекції доцент кафедри АДС Олена Іванівна Пономаревська привітала учасників конференції з початком роботи. З вітальним словом виступили секретар підсекції, доцент кафедри графічного дизайну Київського національного університету технологій та дизайну Святослав Володимирович Подлевський, доцент кафедри АДС Сергій Володимирович Завацький, старший викладач кафедри технологій зварювання та будівництва Марина Ігорівна Барбаш, які наголосили на важливості подальших наукових досліджень молодих вчених, набуття ними досвіду аналізу та синтезу нових знань, що врешті обов’язково мають принести плоди інновацій для науки і користі для суспільства.

Впродовж майже трьох годин здобувачі освіти бакалаврського та магістерського рівня ділилися своїми напрацюваннями. Цікавими були доповіді студентів кафедри графічного дизайну Київського національного університету технологій та дизайну, які вивчають особливості графічного оформлення різноманітних видань для дітей, функціонування 3-D фірмового персонажу у комунікації з цільовою аудиторією.

Студентки 3 курсу Катерина Землянська (дизайн середовища) і Сабріна Кухаренко ( архітектура та містобудування репрезентували свої дослідження, присвячені архітектурно-художньому образу й об’ємно-планувальним та конструктивним особливостям Вознесенської церкви в с. Березна (Чернігівщина).

Із значним інтересом були сприйняті й розвідки студенток першого курсу «Сучасні українські дизайнери у світовій моді» Горлач Дар’ї та «Цифровой одяг як напрям розвитку модної індустрії» Кравченко Ананастасії й Деблік Маргарити.

Активно обговорювались також напрацювання здобувачів вищої освіти 4-го курсу, фахового спрямування «Дизайн середовища» у сфері інноваційних проєктних пропозицій щодо відновлення, ревіталізації та розбудови підприємств Чернігівщини.

У засіданні підсекції взяли участь і здобувачі 2 рівня вищої освіти 1-го курсу, фахового спрямування “Дизайн візуальних комунікацій”, які досліджують проблеми ребрендингу культурно-мистецьких закладів, використання штучного інтелекту в роботі дизайнера, айдентики та розробки фірмового стилю закладів вищої освіти.

Наприкінці засідання підсекції викладачі щиро подякували здобувачам освіти за плідну співпрацю й побажали їм подальших успіхів на науковій ниві.

                                                                                                                                                                             О.І. Пономаревська